Skip to main content

Golf

Golfclub Havelte

In Zuidwest Drenthe nabij Meppel en Steenwijk, tussen de dorpskernen Havelte en Uffelte, grenzend aan het natuurgebied Het Uffelterzand, ligt de mooie 18-holes golfbaan met A-status van Golf Club Havelte, die in augustus 1986 werd opgericht. De baan is een ontwerp van golfbaanarchitect Hans Herzberger i.s.m. Donald Steel.

Golfclub Havelte

Ruim 700 leden en veel gastspelers maken gebruik van onze prachtige golfbaan. De eerste 9 holes zijn gesitueerd op een licht geaccidenteerd terrein dat een coulissenlandschappelijke uitstraling heeft, terwijl de tweede 9 holes een meer parkachtig karakter hebben. Enkele waterpartijen en oude bomen verhogen de moeilijkheidsgraad. Dichtbij het clubhuis vindt u tevens de drivingrange en de pitching- en puttinggreens.

Op 2 september 1994 vond de officiële opening van de 18 holes baan plaats en werd tegelijkertijd de A-status verleend. Vanuit het clubhuis en vanaf het terras heeft u een fraai uitzicht over een gedeelte van de baan.

Fotos: Golfclub Havelte

 

Hoe daar te komen:
Locatie is 30 km ten zuid-westen van Hijken
🚘 30 minuten

Meer info: Golfclub Havelte

Drentsche Golf & Country Club

In de bosrijke omgeving van Zeijen, even ten noorden van Assen, bevindt zich de Drentsche Golf & Country Club. Met een 27 holes wedstrijdbaan en 9 holes Par 3 baan, een ongekend ruim opgezet en gevarieerde golfbaan toegankelijk voor golfers van alle niveaus.

In het Clubhuis kunt u uiteraard terecht voor een kop koffie, lunch, borrel en/of heerlijk diner in ons Restaurant.

Drentsche Golf & Country Club

Wilt u leren golfen of uw golfspel verbeteren dan staan onze Golfprofessionals voor u klaar en in onze ruime Golfshop adviseren wij u graag over uw golfuitrusting en -kleding. U bent meer dan welkom in Zeijerveen!

Fotos: Drentsche Golf & Country Club

 

Hoe daar te komen:
Locatie is 25 km ten noorden van Hijken
🚘 25 minuten

Meer info: Drentsche Golf & Country Club

Golfbaan Zuid-Drenthe

Golfbaan Zuid-Drenthe is de best gewaardeerde 9 holes golfbaan van Nederland. De baan wordt getypeerd als een Inland Links Course en gezien als een van de meest uitdagende golfbanen van Drenthe. Het ontwerp is van Michiel van der Vaart van Jol Golf Design. Naast een 9 holes Championship Course beschikt het resort over een prachtige Par 3 baan, mooie chipping- en puttinggreens en een verlichte driving range.

Golfbaan Zuid-Drenthe

In september 2015 ontvangt Golfbaan Zuid-Drenthe het prestigieuze GEO Certificate voor duurzaamheid. GEO verifier Paul van Kan is erg enthousiast over -zoals hij het ziet- "één van de duurzaamste banen van Nederland." Met name de zuivering van eigen afvalwater en het hergebruik van afval- en regenwater bij de beregening van de baan noemt hij als belangrijke punten. “Een andere belangrijk punt is dat vanaf het ontwerp en bij de aanleg van zowel de baan als de accommodaties duurzaamheid altijd het leidende principe is geweest.”

Fotos: Golfbaan Zuid-Drenthe

 

Hoe daar te komen:
Locatie is 45 km ten zuid-oosten van Hijken
🚘 40 minuten

Meer info: Golfbaan Zuid-Drenthe