Skip to main content

Pretparken & dierentuinen

Attractiepark Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe staat voor een dag vol plezier, vermaak en vertier! Het is een stoer en overzichtelijk park voor een compleet en betaalbaar dagje uit voor het hele gezin. Van de ‘indoor Apenkooi’ en de ‘Flying Heli’ voor de allerkleinsten tot de ‘Super Nova’ en de ‘Hara Kiri’ voor de swingende jeugd. In het park zijn verschillende luchtkussens, klim- en klautertoestellen en vele attracties voor jong en oud.

Attractiepark Duinen Zathe

Nieuw in 2017 is het Verkeerscircuit van Verkeerspark Assen en onze super snelle familieachtbaan, The London City Coaster. Op het Verkeerscircuit zijn de kinderen een echte coureur in hun trapauto, ‘voorrang verlenen, invoegen en tanken bij het tankstation’ het kan allemaal. De kinderen leren op een speelse manier alles over het verkeer.

Onze nieuwe achtbaan, is een echte ‘eyecatcher!’ De grote groen met paarse achtbaan is ca. 14 meter hoog en een echte familieachtbaan.

Fotos: Attractiepark Duinen Zathe

 

Hoe daar te komen:
Locatie is 15 km ten noord-westen van Hijken
🚘 20 minuten

Meer info: Attractiepark Duinen Zathe

Wildlands Adventure Zoo

In Emmen staat WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Spot ijsberen in het ijzige poolgebied Nortica. Vaar tussen de olifanten en apen in het tropisch oerwoud Jungola en maak een avontuurlijke tocht in een safari truck over de savanne van Serenga.

Wildlands Adventure Zoo

In de verschillende klimaatzones zijn er expedities die vol verrassingen zitten. In de Jungola ontdek je de dieren van dichtbij met de Rimbula River, op de Jungle Trail ontdek je de Jungola hoog boven de grond en in de olifantenvallei loop je langs de rivier bedding waar de kudde rustig zijn gang gaat.

Ontdek de Serenga Safari in een oude truck, die je meeneemt op een avontuurlijke safaritocht over de Savanna. Hoog op leeuwenberg kijkt de koning der dieren over de vlakte en in de bavianenarena ben jij de attractie.

Op Noritca duik je in een wereld van ruige rotsen en koude kusten. Vanaf de steiger kijk je uit over de baai, waar de pelsrobben en zeeleeuwen indrukwekkende toeren uithalen. In de scheepsloods kan je instappen voor een testrit met Artic-1. In het onderwaterstation van de ijsberenbaai zie je hoe soepel ze zich bewegen onder water. In het poolstation kan je zien waar de onderzoekers mee bezig zijn, als je er toch bent kan je net zo goed even helpen.

Fotos: Wildlands Adventure Zoo

 

Hoe daar te komen:
Locatie is 35 km ten zuid-oosten van Hijken
🚘 30 minuten

Meer info: Wildlands Adventure Zoo

Plopsa Indoor Coevorden

In dit attractirepark staat alles in het teken van televisie.

Plopsa indoor Coevorden

Vlieg samen met Mega Mindy het luchtruim door in de Vliegende Fietsen, ontdek de wereld van K3 in de Zweefmolen, draai een rondje met Samson en zijn vrienden in de Carrousel, beleef het duel tussen piraten en vikings samen met Piet Piraat of Wickie de Viking, of ga op schattenjacht in... Anubis. In dit eerste Nederlandse Plopsapark raken kinderen niet uitgekeken.

Na al deze avonturen nog geen zin om naar huis te gaan? Geniet nadien nog van de leuke Bumba Show, of ga voor een hapje langs bij de grote boomstronk waar de kabouters hun lekkerste maaltijden hebben klaarstaan! Tot snel in Plopsa Indoor Coevorden, voor je eerste Plopsa-kriebels!

Fotos: Plopsa indoor Coevorden

 

Hoe daar te komen:
Locatie is 40 km ten zuid-oosten van Hijken
🚘 35 minuten

Meer info: Plopsa indoor Coevorden